• 06 21 20 56 38
  • info@letsgoandteach.nl
Engelse les voor emigratie

Voorbereiding op emigratie
Naar het buitenland verhuizen met je gezin, dat is best spannend. Zeker als je kinderen de taal niet spreken. Daarom geef ik Engelse les aan kinderen die (tijdelijk) emigreren. Mijn cursus Engels geeft ze houvast. Ze spreken misschien nog niet vloeiend Engels bij aankomst in hun nieuwe thuisland, maar begrijpen al wel veel van de Engelse taal en kunnen op eenvoudige wijze communiceren. Dat geeft ze vertrouwen.

Ik begeleid regelmatig kinderen die naar de Verenigde Staten of Engeland emigreren en kinderen die in een ander land naar een internationale school gaan. Ook help ik kinderen die juist ná de expat-periode ondersteuning nodig hebben, bij terugkomst in het Nederlandse onderwijs.

Tot en met de zomer van 2017 hebben wij met ons gezin in Engeland gewoond. Ik weet dus hoe het is voor (jonge) kinderen om een tweede taal te leren in hun nieuwe thuisland. Als docent Engels in het voortgezet onderwijs had ik al de nodige ervaring met het aanleren van een tweede taal, maar bij jonge kinderen werkt dat toch anders. Mijn kinderen waren destijds 2 en 4. Ik zag hoe mijn kinderen op pre-school en in reception (de kleuterschool) razendsnel Engels als tweede taal leerden met gebaren, spelletjes en visuele ondersteuning. Hier heb ik mijn voordeel mee gedaan. Ik leer kinderen spelenderwijs Engels, om ze voor te bereiden op het dagelijks leven in hun nieuwe thuisland.

Vanuit mijn persoonlijke ervaringen kan ik jou als ouder ook bijstaan bij vragen of onzekerheden die horen bij dit avontuur of juist bij de terugkeer in het Nederlandse onderwijs.

Geïnteresseerd? Laten we een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.