• 06 21 20 56 38
  • info@letsgoandteach.nl

Over Let’s go & teach

Mijn naam is Linsey Doesburg Smits. Ik heb een Master degree in Engels en was jarenlang lerares Engels in het voortgezet onderwijs (van vmbo tot vwo) en op het hbo. Lesgeven is mijn tweede natuur, ik doe dit sinds 2002 en met ontzettend veel plezier. Anderen de liefde voor de Engelse taal bijbrengen, mijn kennis overbrengen en mijn studenten zíen groeien, daar krijg ik energie van.

Een aantal jaar geleden verhuisde ik met mijn gezin naar Engeland. Daar gaf ik Engelse les aan professionals. In Engeland merkte ik iedere dag opnieuw hoe het uitdagend het voor kinderen kan zijn om Engels als tweede taal te gebruiken. Ik leerde nieuwe methodes om mijn jonge kinderen daarbij spelenderwijs te ondersteunen. En vond het fascinerend hoe snel ze de tweede taal oppikten. Terug in Nederland, in 2017, besloot ik mijn hart te volgen.

Ik keerde niet terug naar het voortgezet onderwijs, maar richtte Let’s go & teach op. Want in ons onderwijssysteem zijn het lesgeven en een-op-een werken met leerlingen helaas steeds meer naar de achtergrond verschoven. Terwijl dáár juist mijn hart ligt. Met Let’s go & teach specialiseerde ik me in bijlessen Engels en Engelse les voor kinderen die gaan verhuizen naar het buitenland. Een verhuizing naar het buitenland is al spannend genoeg, het geeft kinderen net wat meer zelfvertrouwen als ze de taal al een beetje spreken. Daar help ik ze graag bij. Daarnaast begeleid ik kinderen met remedial teaching, waarvoor ik ook een lesbevoegdheid heb.

Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze! Nu kan ik iedere leerling de aandacht geven die hij/zij verdient. En dat werkt. Ik zie leerlingen binnenkomen voor bijlessen Engels die letterlijk de wanhoop nabij zijn. Het geeft me zoveel voldoening als diezelfde leerlingen uiteindelijk afscheid van me nemen mét die felbegeerde voldoende voor Engels op zak! Of als kinderen vol enthousiasme vertellen hoeveel zin ze hebben om hun nieuwe thuisland te gaan ontdekken.

Wil je meer weten over mijn opleidingen, werkervaring en activiteiten, bekijk dan mijn cv en mijn LinkedIn-profiel.

Kennismaken?
Let’s go & teach!